0

Revistes

Cuina

12 idees per a un any bo i sa

Gener 2017
En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

País d'escudella

El plat favorit dels catalans no només es menja a les cases per Nadal. També el podeu degustar, a l'hivern, a molts restaurants del territori Aquí teniu una tria d'establiments on podreu escalfar-vos amb una bona escudella Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Del menú de degustació a les tapes: el nou AQ

El restaurant tarragoní emprèn un rumb més popular. Redescobrir-lo val la pena! Text: Josep Sucarrats / Foto: Rafael López-Monné

Per fer boca / Postal gastronòmica

Un epicentre gastronòmic

'A cidade que nunca dorme' Una megaurbs de 10,5 milions d'habitants on preval ser el centre financer i econòmic al sud dels EUA per davant d'una estètica més que dubtosa Text i foto: Joaquim Piera

Per fer boca / Genis del Foc

Lluís Estrada Canal

Pastisseria Canal Fa poc n'hem sentit a parlar, de la Pastisseria Canal, pels croissants –els millors de l'Estat, segons el gremi barceloní–, però també va tenir molt de ressò la seva xurreria (quins xurros!) gurmet. Lluís Estrada Canal continua la nissaga familiar mantenint les tradicions més dolces del país. Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

 

Cafès hipsters

Si no sabeu què vol dir 'speciality coffee' és que no heu estat a cap cafeteria de tercera generació!

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

El poder Michelin

Comptem amb la Guia Michelin a l'hora de triar un gran restaurant? Reflecteix aquesta guia el moment que viu la nostra gastronomia? Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de gener

Perquè ens agrada cuinar, perquè ens agrada menjar, i menjar bé Enguany ens hem fixat el propòsit de menjar de manera més saludable, amb una aposta clara pels productes de temporada i de quilòmetre zero. Per això, comencem el 2017 amb un menú bo i sa, amb hortalisses i fruites de temporada, com l'endívia, la remolatxa, la clementina i l'aranja. Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

El bon gust sí que importa!

Com a bon garrotxí, Pep Nogué s'ha mostrat encantat d'anar fins a les Preses per cuinar amb Gemma Biurrun una crema de nap negre, un producte força desconegut i típic de la zona. Recepta i cuina: Isaac Zumaquero i Ramon Figols / Foto: Enrique Marco

A la cuina

12 idees per a un any bo i sa

Dotze mesos, dotze propostes. Us donem un bon grapat d'idees per a un 2017 més culinari i alhora més saludable que mai. Que els bons propòsits us acompanyin tot l'any fins a fer-los realitat! Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (menja sa) / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jan Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Masterclass

'Gua bao'

La febre pel menjar asiàtic continua amb força Ara és el torn dels entrepans més populars als carrers de Taiwan. Carme Ruscalleda no es queda al marge d'aquest boom gastronòmic i ens explica tots els secrets d'aquests panets flonjos que ens permeten mil i una combinacions de sabors tot variant-ne el farciment. Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Amanides d'hivern

Sí, també ens vénen de gust quan fa fred. O és que ara no gaudim d'un bon xató? Més enllà d'aquesta recepta tradicional, us en proposem quatre ben bé de temporada Text: Carme Melià / Foto, receptes i cuina: Food Photo, Cristina Rivarola

A la cuina / Plaers Saludables

Bolets

Avorrits de menjar sempre el mateix? Els bolets ens permeten preparar plats molt diversos i són una font de proteïnes especialment indicades per als sopars Text: Núria Coll

A la cuina

Bon any del gall

El sopar més important per als xinesos és el de Nianyefan, que és com es diu la seva nit de Cap d'Any S'hi aplega tota la família i comparteixen un menú llarguíssim que sempre consta d'un nombre parell de plats. Als ancians els correspon fer la primera mossegada. Tot això ens ho ha explicat Kira Chen, una xinesa que ha vingut a Barcelona a estudiar cuina. El 28 de gener celebrarà aquí el Nianyefan, que donarà pas a l'any del gall. Text: Josep Sucarrats / Receptes: Kira Chen / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dolç i sa

Berenars ideals

Un producte de cacau molt conegut s'anunciava a la televisió com ' l'esmorzar i el berenar ideals' Aquest mes, Jordi Bordas ha volgut tornar a la infantesa i proposar-nos tres llaminadures, també perfectes, per fer passar la gana entre hores. La xocolata, el iogurt, la fruita i les pipes són els protagonistes de la secció més dolça! Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura...

Tres bons vins de molt baixa producció elaborats en petits cellers del país Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

Mint Juelp, el clàssic que arriba del sud

Un còctel de sempre però amb projecció de futur que cal beure en copa de plata o metall Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al celler

Sake

La paraula 'sake' significa 'beguda alcohòlica', però a Occident quan parlem de 'sake' ens referim a una beguda –que al Japó s'anomena 'nihonshu'– d'entre 14 i 22% vol d'alcohol obtinguda per la fermentació de l'arròs. Els catalans senten tanta passió pel sake que, fins i tot, se'n fa al país. Hem tastat el que Antoni Campins elabora a Tuixent (Alt Urgell) amb la marca Seda Líquida, i l'hem maridat amb plats tradicionals del nostre receptari. Una fusió que apropa dues cultures que s'admiren. Text: Àngel Garcia Petit

Al rebost / Calendari

Gener

Si heu acabat els àpats de Nadal totalment embafats, us ajudem a depurar-vos amb les verdures més adients per començar l'any

Al rebost / Tria bé

Fruita seca

Barcelona i Madrid, Sabadell i Terrassa, Villarriba i Villabajo... Hi ha rivalitats que no se sap d'on vénen però que semblen insalvables. La de Reus i Tarragona sí que sabem d'on ve, i hem decidit posar-la sobre la taula. Aquest mes parlem d'avellanes i d'ametlles! Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Al rebost / Decàleg

Bròquil

Un superaliment verd Quan volem dir 'fins aquí hem arribat' fem servir l'expressió 's'ha acabat el bròquil', però nosaltres ens neguem a quedar-nos sense una verdura nutritiva, amb pocs greixos i molta fibra. Fugiu de les dites i aprofiteu per menjar-ne, que n'és temporada fins a l'abril! Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de Gust

Olivades del segle XXI

Es pot reinventar un producte com el paté d'oliva? En un obrador de l'Hospitalet de Llobregat ho han fet Text: Marta Berbel / Foto: Enrique Marco

Al rebost / L'adreça

El caliu de la xocolata d'abans

La xocolata sempre havia estat el cuquet de la família Carreras, pastissers des de fa 54 anys. El nou local, més al centre de Terrassa, els dóna l'oportunitat d'esplaiar-se més en questa passió i oferir una alternativa amb caliu per als amants de la xocolata de sempre. Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Receptes

Lluç fumat amb patata amb aroma de cítrics

Eva Hausmann

Sopa d'endívies i areng amb patates

Francesc Murgadas

Crema de naps amb rostes de patata

Pep Nogué

Entrepà de tonyina amb crema de pebrots germinats

Rosa Maria Espinosa

Pasta de full, salmó i xampinyons

Rosa Maria Espinosa

Amanida d'espinacs tendres amb salmó fumat

Cristina Rivarola

Amanida de tubercles i gambes

Cristina Rivarola

Amanida de quinoa i pollastre amb coulis d'alvocat

Cristina Rivarola

Amanida d'escarola i raïm amb burrata

Cristina Rivarola

Rotlle de primavera

Kira Chen

Pirozhki

Kira Chen

Llom de porc amb aranja

Francesc Murgadas

Caneló d'ànec amb peres i prunes amb moscatell

Xavier Matarrodona

Pagell al forn

Espai del Peix Palamós

Cap de lleó

Kira Chen

Ànec de vuit tresors farcit d'arròs glutinós

Kira Chen

Gambes al vapor amb fideus de soja

Kira Chen

Pastís d'arròs i clementines

Francesc Murgadas

Piruletes de plàtan amb xocolata i cruixent d'ametlles

Rosa Maria Espinosa

Bastonets de pa amb pipes

Jordi Bordas

Mousse de iogurt amb pinya

Jordi Bordas

Carpaccio de remolatxa

Francesc Murgadas

Amanida de llenties i taronja

Rosa Maria Espinosa

Gua Bao

Carme Ruscalleda

Gyozes de bolets de temporada

4 amb 5 Mujades

Xocolata desfeta

Jordi Bordas

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona