0

Revistes

Cuina

Poder verd! Treu partit de les verdures més bones i sanes

Maig 2016
En aquest número

Per obrir boca / Gastropistes

Bon appétit!

Les propostes per descobrir la cuina francesa a Barcelona que no et pots perdre Del 'plat du jour' als 'désserts', els nous aires dels bistrots estan omplint Barcelona d'una cuina amb un marcat accent francès. La mateixa Amélie i el seu nan viatger es deixarien guiar per totes aquestes propostes. Carme Melià

Per obrir boca / Taula reservada

Dins d'aquesta cuina, s'hi amaga una bèstia

El Contrast, a Sabadell, us semblarà un restaurant de barri, però és ple de secrets Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per obrir boca / Postal gastronòmica

El món sencer a Washington

A cada racó de la capital dels EUA, s'hi troba un sabor diferent. El periodista Xavier Vilà, que hi viu des de fa anys, ens descobreix els locals i els plats més de moda. Xavier Vilà

Per obrir boca / Entrevista

Bardeni

Dani Lechuga Amb el bistronòmic Caldeni va guanyar el premi Cuiner de l'Any. Poc després, al local del costat, va obrir el Bardeni, un espai que s'ha especialitzat en el producte que li ha donat més prestigi: la carn. Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per obrir boca

Poder llatí

Ja fa quatre anys que el peruà Gastón Acurio va ser el primer a plantar la llavor de l’esclat de la cuina llatinoamericana a Barcelona. Avui, la ciutat ja té una petita xarxa de restaurants gastronòmics del Nou Món. Josep Sucarrats

Per obrir boca

2x1

És l'hora de descobrir 11 grans restaurants Us convidem a tastar la cuina d'11 restaurants del país a meitat de preu, amb l'oferta 2x1 del CUINA!

Per obrir boca / Gourmet vs Foodie

El misteri vegà

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

A la cuina

Menú de maig

Emperador, carxofa, sàlvia i préssec Cuinar per al dia a dia no és avorrit! Amb ingredients que podeu trobar al vostre supermercat, us proposem un menú fàcil, sa i de temporada que serà tan divertit per a qui el cuina com per a qui el menja. Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

Un suquet per fer festa grossa

La Montse Bertran, que com a blogaire és coneguda com a Montse Femcuinetes, ens va rebre al seu apartament de Blanes per cuinar un plat de mar amb el nostre xef, Pep Nogué. Recepta i cuina: Montse Bertran / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Herbes mediterrànies

Eren el secret de les receptes de les nostres àvies. Avui us les redescobrim, perquè aquestes plantes que ens regalen els nostres boscos no només aporten sabor als plats, sinó que també ens ajuden a cuinar de manera sana i equilibrada. Descobriu quines heu de tenir sempre més a l’abast i quines us sorprendran més. Convertiu-vos en botànics dels fogons! Text i receptes: Pol Leiva / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Masterclass

Dashi

És el brou entès a la japonesa, net i transparent però carregat de sabor. La xef Carme Ruscalleda ha trobat en aquest plat un aliat per a la seva cuina sana i creativa. Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Hummus

Simplement, cigró Avui, a més del tradicional, en trobem centenars de versions que, fins i tot, s'atreveixen a prescindir dels cigrons. Text: Ferran Caldés / Foto: AJJ Estudi / Recepta i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natàlia Mazzarella

A la cuina / Plaers Saludables

Garrofa

És el fruit d'un arbre lligat des de fa més de mil anys al paisatge de la costa mediterrània. Núria Coll

A la cuina

Piadines

La pizza de la Romanya Si ja esteu cansats de les pizzes, heu de descobrir aquests entrepans, que en són com una versió doblegada en què gairebé qualsevol farciment hi funciona. Els italians de la Romanya els han convertit en la seva icona. Text: Marco Bozzer / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dolç i sa

Postres japoneses

Hem vist tantes vegades en Doraemon devorant amb delit els dorayakis que, sense que ens n'adonéssim, de cop, la pastisseria nipona s'ha posat de moda. Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Passat per bóta de fusta? No, per fang!

Per anar endavant, cal mirar enrere: aquests blancs han fermentat en gerres de terrissa Àngel Garcia Petit

Al celler

El tresor andalús

Per als aperitius, per a les postres i per a maridatges inaudits Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena nena

Old fashioned

El còctel que mai no passa de moda Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Calendari

Maig

Les fruites, les verdures, la carn i el peix que has de tenir al rebost

Al rebost / Tria bé!

Patata Red Pontiac vs. Patata Kennebec

Ferran Caldés

Al rebost / El decàleg

Xai

Carn de primera Tot i que en mengem tot l'any, el xai és un producte de temporada i, per tant, la carn més melosa la tastareu amb l'arribada dels primers dies de bonança. Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost

Pasta fresca

Que tremolin els italians! La pasta fresca de qualitat ja no és una exclusiva dels nostres veïns del Mediterrani. A Manresa, a Vilafranca del Penedès, a Badalona i a Barcelona hem descobert quatre llocs on tothom que no pugui resistir-se a un bon plat de pasta podrà satisfer el capritx sense haver d'aprendre italià. Text: Ferran Caldés / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost / Tant de gust

A Belltall, alls

Pagesos d'aquest poble de la Conca de Barberà recuperen un producte que anys enrere els havia donat prestigi Text: Ferran Caldés / Foto: Rafael López-Monné

Al rebost

Sushi català

Ni peix cru, ni del Japó. El nou sushi ve d'Igualada i està fet de productes autòctons. És una invenció de la xarcutera Olga Rovira que triomfa arreu on la porta a tastar. Text: Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost / És fàcil!

Tovalles de retalls

Potser ja no us serveix per vestir-vos, però la roba vella pot tenir una segona vida per vestir la vostra taula Foto: Becky Lawton

Receptes

Sopa de carxofa amb curri

Francesc Murgadas

Dashi tradicional

Carme Ruscalleda

Massa de 'piadina'

Giacomo Sangiovese

'Piadina' a la catalana

Giacomo Sangiovese

'Piadina romagna'

Giacomo Sangiovese

Bhatsa Marku

Restaurant Kailash

Porc a la italiana

Francesc Murgadas

Emperador a la cassola

Francesc Murgadas

Suquet de rap i gambes

Montse Bertran

Corball a la planxa amb sofregit amb aroma de farigola i vi del Penedès

Xavier Matarrodona

Cuixa de xai al forn amb menta fresca i julivert i puré de patates amb mostassa i sàlvia

Pol Leiva

Broqueta de gamba de palamós escalivada amb herbes aromàtiques

Pol Leiva

Sorell escabetxat

Espai del Peix de Palamós

Broquetes de xai a l'estil marroquí amb hummus de llenties i salsa de iogurt

David Caballero

Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta de sèsam

David Caballero

Hamburgueses de tonyina amb pa negre

Sandra Marquié

Gratinat de préssecs

Francsc Murgadas

Gofra clàssica amb gelat d'alfàbrega

Pol Leiva

Pa de pessic 'castella' de te matcha

Jordi Bordas

Yuzu Swiss Roll

Jordi Bordas

Amanida de créixens

Adrian Geralnik

Hummus tradicional de cigrons amb crudité

David Caballero

Brownie

Restaurant Kombu

Dorayaki de Sakura

Jordi Bordas

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona