0

Revistes

Cuina

Amb cullera: no és només per menjar sopes!

Octubre 2017
Per fer boca / Gastropistes

Dolça Catalunya
Es pot mesurar la dolçor d’un país per la quantitat de dolços que s’hi elaboren? Si és així, Catalunya és dolça, molt dolça.

Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis. Us n’hem seleccionat nou, perquè no us embafeu!

text: Carme Melià / il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Un final feliç apte per a paladars adults
El nom d’aquest restaurant és tan provocador com la cuina que hi fan

La cuina del xef Marc Santamaria arriba a la sala amb el servei entusiasta del sommelier Biel Jover: feu-li cas!

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco


Per fer boca / Postal Gastronòmica

La diversitat més picant
Us revelem els secrets gastronòmics de Malàisia

A Malàisia hi ha de tot i per a tots els gustos. Sens dubte, és un dels països asiàtics on la convivència multicultural és un exemple. ‘Selamat Datang’ (‘benvinguts’) a Malàisia.

Text i foto: Adriana Solà

Per fer boca / Genis del foc

Salvador, Joan i Màrius Jordà. Restaurant Empòrium
Pares i fills, els Jordà Giró, treballant braç a braç per oferir una cuina empordanesa tradicional actualitzada —en un espai situat al centre històric de la vila medieval de Castelló d’Empúries— que s’ha sabut guanyar diversos reconeixements, com la primera estrella Michelin. El repte és mantenir-la i, si és possible, aconseguir la segona.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Cuina i espectacle?
Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós posen llum al debat

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Menú

Menú d'octubre
Cuina de temporada

Receptes amb rave, aranja, musclos i sípia

Recepta: Francesc Murgadas / Foto Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

La sopa dels mariners
La Júlia i la Montse, les blogueres de Kilòmetre0.cat, ho tenen clar. No volen que el llegat culinari de Blanes es perdi i ho defensen tant cuinant com pescant (la Montse n’és experta).

Recepta i cuina: Júlia i Montse (kilometre0.cat) / Foto: Enrique Marco


A la cuina

10 maneres de menjar amb cullera!
Perquè aquest estri serveix per a molt més que per menjar sopes

Text: Pol Leiva / Receptes: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella / Il·lustració: Jordi Bosch

A la cuina

Parmigiano Reggiano
Ho sabem, aquest italià de pasta dura fet amb llet cuita de vaca és un clàssic dels plats de pasta. Però no només serveix per empolsar els macarrons, sinó que aquest formatge de maduració lenta i DOP pot ser un ingredient de luxe per elaborar moltes altres preparacions per la textura, l’aroma i el gust excepcionals. Tasteu-lo dels entrants a les postres. Us seduirà!

Text: Redacció / Receptes i foto: Food photo / Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina / Plaers saludables

Sobrassada
Els embotits també poden ser sans. Sabies que la sobrassada i la cansalada ibèrica són greixos saludables i nutricionalment potents?

Text: Núria Coll / Foto: Food photos / Cristina Rivarola

A la cuina

Izakayes
Quan cau la tarda i els japonesos surten de la feina, el ritual diari és anar a una izakaya a beure sake calent o cervesa freda i menjar algun plat senzill però saborós. Després de la irrupció del sushi, dels udon i del ramen, aquestes tavernes japoneses ens estan robant el cor. Hem visitat tres izakayes de Barcelona per descobrir els secrets del seu èxit.

Foto: Enrique Marco

A la cuina / Masterclass

La reacció de Maillard
Carme Ruscalleda ens explica per què la carn a la planxa té un color, un sabor i una olor tan agradables i atractius. És la reacció de Maillard.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Dolç i Sa

Fruits de tardor
Quan falten poques setmanes per a Tots Sants, el nostre pastisser de capçalera ja prepara massapà per elaborar uns panellets senzills però boníssims. Sense deixar els fruits de temporada, Jordi Bordas ens vol temptar amb uns bombons de castanya irresistibles i uns pastissets de carbassa amb pipes que sorprendran els més llaminers.

Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Vins de muntanya amunt que parlen català
No és habitual trobar-ne, però n’hi ha més del que sembla. Com aquests tres que us proposem.

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena

Milano, la pedrera dels bàrmans
Tastem un Magnolia Forever, el còctel dedicat a Myriam Swanson, cantant habitual del local.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona