0

Revistes

Cuina

Bols. Tot en un sol plat

Maig 2017
A la cuina

Truites
Receptes úniques de Joan Antoni Miró per fer a casa

De patates -amb ceba o sense-, a la francesa, de verdures, de carxofes, de bacallà, amb suc, de xoriço i, fins i tot, de xocolata. Les truites tenen un món propi a la cuina, però el seu secret és de domini públic: la qualitat dels ous. Us animem a fer de cada truita un plat sorpresa!

Text: Carme Melià / Receptes: Joan Antoni Miró / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Te matcha
La infusió més sana també pot ser un ingredient

És un dels anomenats superaliments, gràcies als beneficis per a la salut que aporta el seu consum habitual: crema calories, és antioxidant, ens omple d'energia i concentració i ens ajuda a tenir una pell brillant.

Text: Carme Melià / Receptes: Louise Cheadle i Nick ilby / Foto: Becky Lawton / Cuina: Toni Rodríguez


A la Cuina

Bols
No sabem qui va tenir la idea de posar un àpat complet en un sol recipient. No és una idea nova, però els bols s’han convertit en la tendència gastronòmica de moda al nostre país.

Text: Ferran Caldés / Foto: AJJ Estudi

Per fer boca

La gran fira del formatge català
El segon cap de setmana de maig, Vic es converteix en la capital de la llet i els lactis artesans

Més de 40 formatgeries artesanes de Catalunya i altres productors agroalimentaris complementaris seran presents a Lactium, la mostra de formatges catalans, que enguany es fa el cap de setmana del 13 al 14 de maig a Vic (Osona) amb la voluntat d'esdevenir la fira de referència del sector.

Text: Redacció


Per fer boca / Gastropistes

Un passeig per Mataró
Des de l'època romana, la capital del Maresme ha estat un port important de la Mediterrània gràcies a la seva situació estratègica, a tocar de Barcelona.

Avui podem passejar-hi i gaudir, també, d'una oferta gastronòmica molt àmplia.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Cuina del país per menjar amb bastonets
A l'antic forn de Cervera cuinen a la japonesa per exalçar els productes de Km 0

Voleu descobrir els millors productes de la Segarra i esteu disposats a tastar-los en format nipó? És el vostre lloc, feu-nos cas.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

Cuina extrema a l'Oest mitjà
Chicago és una de les ciutats més grans dels EUA i ha rebut la influència de persones d'arreu del món.

L'oferta gastronòmica de Chicago inclou tot el que us pugueu imaginar. Hi ha alguns plats, però, que s'han convertit en icònics de la ciutat, com la pizza a l'estil Chicago.

Text: Kathrin Schmid, antropòloga alemanya resident a Chicago / Foto: Kahtrin Schmid i Thinkstock

Per fer boca

Castell Peralada, Xavier Sagristà i Toni Gerez
Un restaurant on revisiten la cuina empordanesa

Havien passat per les nostres pàgines fa 14 anys (Descobrir CUINA, núm 24.) i ara els hem retrobat en el nou projecte que la família d'empresaris Suqué Mateu els va oferir l'any passat al Casino Castell de Peralada.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gent de mar

"Des de la prehistòria coneixem les virtuts que té la sal"
Lurdes Boix és l'arxivera municipal de l'Escala i dirigeix el Museu de l'Anxova i la Sal del municipi empordanès.

Recollint els testimonis orals dels pescdadors de peix blau va anar forjant la idea de crear un museu dedicat a l'anxova i a la sal, amb els objectes que va anar recopilant.

Text: Ferran Caldés / Foto: Mariona Villavieja

Per fer boca / Gourmet VS Foodie

Els fermentats
Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de maig
El mes de les flors, la cuina també s'omple de color i alegria amb productes frescos i saborosos

Aquest mes omplim el cistell amb una carn saludable -conill-, un peix blau molt popular -sardina-, els llegums més eixerits -pèsols- i una fruita ben exòtica -mango-.

Recepta: Francesc Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

El Priorat treu suc de la truita
Nani Nolla, del blog La Cuina Violeta, va rebre Pep Nogué en una masia de l'Alt Camp

Ambdós preparen a quatre mans una recepta del Priorat, la truita amb suc. Deliciosa!

Recepta i cuina: Nani Nolla / Foto: Enrique Marco

A la Cuina / Cullera de Boix

Amb bolets de primavera
Aquest mes aprofitem els fongs de temporada per preparar un plat que es pot menjar fred o calent

El xef de Cullera de Boix prepara un excabetx clàssic per salsar un plat que us descobrirà que a la primavera també es pot gaudir dels bolets!

Foto: Enrique Marco

A la cuina / Master Class

Osmosi
Hidratació i rehidratació. Aigua i sal.

El fenomen físic de l'osmosi és més habitual del que ens podem imaginar, a la cuina: hi és present en processos tan quotidians com el dessalat del bacallà o la cocció d'un filet a la planxa.

Recepta i cuina: Carme Ruscadella / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Plaers saludables

Gluen Free
La demanda creixent d'opcions sense gluten (sobretot, pa i pasta) també està fent augmentar l'oferta d'aquest tipus d'aliments

Fins fa pocs anys, a les prestatgeries de les botigues només trobàvem pasta d'arròs o de blat de moro.

Text: Núria Coll


A la cuina / Alimentar l'ànima

El Vesak
El 10 de maig, coincidint amb la lluna plena, els budistes de tradició Hinayana celebren el Vesak

El Vesak és la celebració del naixement, la il·luminació i el parinirvana del Buda.

Text: Sergi Martín

A la cuina / Dolç i sa

Take away
Agafa el berenar i a córrer! Amb el bon temps, els més petits no poden resistir gaire estona asseguts a taula

Jordi Bordas ens proposa tres postres -o berenars!- que ens podem menjar amb les mans i que ens podem endur on vulguem.

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler

Osmosis aposta per vins de la casa i maridatges
Opta per crear referències pròpies, amb cupatges a mida i una carta més didàctica

El restaurant barceloní, després del desè aniversari, fa una aposta per l'enogastronomia amb la creació de cinc vins de la casa propis.

Al celler / Tria de tres

Bons vins elaborats amb varietats foranes
Tot i que preferim les varietats tradicionals, hi ha qui fa bon vi amb altres tipus de raïm

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Vieux Carré: Nova Orleans dins la copa
El barri vell de la ciutat americana va donar nom al combinat a finals dels anys trenta

En la història del còctel, una de les ciutats més importants és Nova Orleans. I de tots els barris de la ciutat de Nova Orleans, el que té més història és el Vieux Carré.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona