0

Revistes

Cuina

Bon any verd! Propòsits sans i saborosos per al 2018

Gener 2018
Per fer boca / Gastropistes

Passejant per Sants
Sabíeu que el CUINA s'edita a pocs metres de la casa on va néixer Núria Feliu?

Aquest mes només ha calgut que voltéssim pel costat de la redacció per descobrir deu llocs recomanables d'un barri gastronòmicament emergent.

text: Ferran Caldés / il·lustració: Nik Neves


Per fer boca / Taula reservada

Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat
El xef santboienc Albert Mendiola es deixa dominar pel rebost que té a tocar. I fa bé.

El restaurant Marimorena és un oasi al mig de Sant Boi de Llobregat

text: Josep Sucarrats / foto: Enrique Marco


Per fer boca / Postal gastronòmica

El paradís nipó dels 'foodies'
Osaka, la segona ciutat més gran del Japó, ofereix més varietat a preus assequibles que qualsevol altra destinació de l'Imperi del Sol Naixent

Si Tòquio és la ciutat amb més restaurants del món, Osaka, la segona ciutat en nombre d'habitants del Japó, és la ciutat on es pot menjar més bé a bon preu.

Text i foto: Ferran Caldés / Il·lustració: Thinkstockphotos

Per fer boca

La Boscana
No us esperàveu trobar una petita mansió envoltada d'un bosquet al costat d'un estany

Aquest racó únic del Pla d'Urgell amaga La Boscana, el gastronòmic de la família Castanyé, ben coneguda a la comarca: pocs urgellencs no han menjat als seus restaurants.

text: Xavier Sust / foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gent de mar

"Hem pogut resseguir una part de la història de la cuina del país"
Fa sis anys, va arribar a mans de Josep Belmonte un regal singular: el receptari d'un cuiner de la marina mercant

Més de mil receptes manuscrites que són un reflex de la cuina de principis del selge XX.

text: Ferran Caldés / foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gurmet VS foodie

Receptes de paper
Salvador Garcia-Arbós vs. Jordi Luque

Els receptaris amb paper i la seva supervivència davant l'era digital 2.0

foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de gener
Un tubercle, marisc i espècies, soles i barrejades. Quatre productes ben suggeridors per omplir d'aromes, color i sabor els menús del mes de gener

Un mes costerut, però gastronòmicament molt interessant. Deixeu enrere els àpats copiosos de les festes i assaboriu l'any nou amb plats saludables i plens de matisos

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna García Frigola / cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

Un còctel fred i calent
Aquest mes, Pep Nogué penja el davantal i sacseja la coctelera per preparar-nos un còctel per triomfar

Ho fa amb Carles Bonnin i preparen una combinació apta nomésper als paladars més atrevits

recepta i cuina: Carles Bonnin / foto: Enrique Marco

A la cuina

Bon any verd!
L'hort d'hivern

La carxofa, una hortialissa amb provitamina A i vittamines del grup B té un sabor dolç que no es troba gairebé en cap altra del món. I la bleda, una delícia nutricional amb calci, fòsfor i coure

text: Adam Martín / receptes: David Caballero / foto: Ajj Estudi / cuina: Jani Paasikoski / estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Master class

Confitats
Inicialment, es va començar a confitar com a mètode per conservar els aliments, i amb el pas del temps s'ha anat incorporant a la cuina per aconseguir textures i elaboracions diferents

La xef Carme Ruscalleda ens dóna les claus per saber-ho tot del confitat i poder fer-ne a casa.Preneu nota!

recepta i cuina: Carme Ruscalleda / foto: Becky Lawton

A la cuina

Cinnamon roll
Us proposem un viatge dolç en què visitarem Sri Lanka, Suècia i els Estats Units

Tot plegat per descobrir els secrets d'uns pastissets enrotllats amb glacejat que s'han convertit en la sensació ensucrada de mig món. I a Barcelona hem trobat un lloc on us podreu deixar seduir pels 'cinnamon rolls'!

text: Ferran Caldés / foto: Mariona Villavieja

A la cuina / Plaers saludables

Sa però amb molt de gust
La cuina saludable sovint s'associa a gustos avorrits, austers, insulsos. Però no pensem que la cuina més especiada pugui ser saludable

text: Núria Coll

A la cuina

Cases de menjars
Visitem quatre dels establiments que el periodista gastronòmic Ricard Martín ha recopilat en el seu nou llibre 'Barcelona a peu de porc'

Text: redacció / foto: Enrique Marco

Tribut de Barcelona
Al celler

L'hivern també és bon temps per fer el vermut
No restringiu el plaer d'aquest costum a l'estiu: al Tribut de Barcelona, el fred no els espanta!

Text: Josep Sucarrats

El celler / Tria de tres

Que no hi hagi festa sense cava
Hem seleccionat tres caves gran reserva per a Cap d'Any, Reis i el que vulgueu celebrar

text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Descobrim el Yucatan amb la família del cua de gall
En ple barri vell de Girona, aquest local pren la creativitat i l'alegria de viure dels propietaris

text: Mar Calpena / foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona