0

Revistes

Descobrir

Cerdanya gastronòmica. Un tomb en 4 receptes per degustar l’alta muntanya a l’hivern

Desembre 2017
48 HORES

Modernisme i natura
Antigues fàbriques, cases nobles i carrerons amb encant ens acompanyen per una escapada a Alcoi que també és gastronòmica.
Alcoi, el “poble tossut i obert” que cantava l’Ovidi Montllor, té una gastronomia i una cultura tan riques com variades. El centre històric conté edificis modernistes singulars, i els seus voltants, senyorejats per la serra de Mariola i el Carrascar de la Font Roja, són un goig per als sentits.
Text: Víctor Maceda | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Batea, segles atrapats a la pedra
Veniu preparats per conèixer la història en majúscules en aquest municipi de la Terra Alta. Una terra d'antigues lluites de cavallers i escomeses militars que avui respira calmada, mostrant al visitant una esplendor austera: pedra seca, pell d'olivera i aroma de trulls de garnatxa.
Text: Sílvia Berbís | Fotografia: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé

DOSSIER CENTRAL / CERDANYA GASTRONÒMICA

D’una senzillesa extraordinària
Disseccionem el trinxat, el gran ambaixador gastronòmic de la Cerdanya
En una comarca tocada pel fred, la patata i la col no falten en cap hort particular. I de l’hort van a la cassola, i a la paella, on prèviament s’ha rossejat la cansalada, que ha quedat cruixent i que coronarà el plat. Un plat reivindicat pels gormands més selectes que enfonsa les seves arrels en la cuina de subsistència a l’alta muntanya.
Text: Miquel Spa | Fotografia: Jordi Play

DOSSIER CENTRAL / CERDANYA GASTRONÒMICA

La menja que fa festa
El tiró amb naps és el plat solemne que no pot faltar per Nadal ni Tots Sants
L’ànec ha de ser mut, menys greixós que el xerraire, i els naps, de Talltendre, perquè són especialment gustosos. Aquests són els ingredients principals del tiró amb naps, un plat tradicional cerdà que aporta solemnitat a les grans celebracions familiars.
Text: Marc Martínez | Fotografia: Jordi Play

DOSSIER CENTRAL / CERDANYA GASTRONÒMICA

El paradís dels formatges
Visitem els obradors on elaboren productes làctics artesanals
El menú gastronòmic que us hem preparat arriba a les postres. És el moment de delectar-se amb iogurts i matons de primera qualitat, elaborats amb les millors llets. En aquesta selecció de postres no hi poden faltar els formatges, molts amb premis internacionals ben merescuts!
Text Pep Palau | Fotografia: Jordi Play

DOSSIER CENTRAL / CERDANYA GASTRONÒMICA

És l’hora dels dolços
Acabem l'àpat amb les elaboracions dolces més típiques del territori
Allarguem la sobretaula i també l’àpat amb els dolços típics de la Cerdanya, com ara els cerdans, els bellverencs o la sucamulla. Arrodonim la vetllada si, a més, ho acompanyem tot amb un licor fet a base de fruites del bosc.
Text: Pilar Maurell | Fotografia: Jordi Play

REPORTATGE

De palauets a parcs
Itinerari romàntic pels jardins històrics metropolitans
Alguns jardins històrics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona van ser finques de l’alta burgesia abans d’esdevenir parcs públics. Són espais plens de vida que encara conserven edificis de gran interès i que amaguen històries sorprenents.
Text: Òscar Marín | Fotografia: Josep Cano
Rutes

A PEU

Els paisatges verges i aïllats de l’alt Gaià
L’alt Gaià va ser territori de frontera, i hi ha molts castells que queden com a testimonis d’aquest període. Recorrem una part d’aquests paisatges històrics mentre ascendim al Cogulló des del nucli de Cabra del Camp.
Text i fotografia: Gemma Casalé

AMB BICI

Vora l’Ebre per l’antic camí de sirga
Pedalem de Flix a Móra d’Ebre resseguint els senders del GR 99, el Camí de l’Ebre. Coneixerem la història d’antics llaguters i passarem entre camps d’arbres fruiters.
Text i fotografia: Oriol Gracià

AMB NENS

D’excursió a la cova dels neandertals
En un paisatge de meandres, penyes i tallats de Xàtiva, s’amaga la Cova Negra, un dels jaciments prehistòrics més importants del País Valencià. Per arribar-hi, recorrem l’estret de les Aigües, el tram del riu d’Albaida que travessa la serra Grossa.
Text i fotografia: Eva Terol | Il·lustració: Charuca

RUTA XANASCAT

A la vall de Núria pel camí del canal
Us proposem un itinerari fins al mirador del Canal, tot seguint el torrent de Finestrelles, en una ruta circular des d’on observar les característiques naturals i paisatgístiques de l’entorn de Núria. Una bona opció és fer-lo amb raquetes de neu!
Text: Vanessa Pérez | Fotografia: David Codony

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona