0

Revistes

Descobrir

L'Albera. Natura exuberant al Pirineu empordanès

Maig 2018
48 HORES

Pels paisatges de Joan Miró
Amb un peu a la mar i l'altre a les serres de Colldejou i Llaberia, el terme atresora racons naturals molt inspiradors!
"Sóc molt més feliç anant en suèter i bevent amb porró entre els pagesos de Mont-roig que no pas a París. Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig.” Així s’expressava Joan Miró en una entrevista que li va fer l'escriptor i periodista Francesc Trabal l'any 1928.
Text: Cristina Serret | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Moros i Cristians de Lleida
La batalla està servida
El maig és el mes de la festa lleidetana, i el tercer cap de setmana es guarda per a la Festa dels Moros i Cristians. Recuperada de temps antics, centenars de persones s'hi impliquen per omplir el centre de la ciutat d'exotisme. Vestits de gala, música, focs d’artici i batalles de capa i espasa, conformen un espectacle popular que cada any guanya més adeptes.
Text: Jaume Barrull | Fotografia: Oriol Clavera

DOSSIER CENTRAL / L'ALBERA

Uns faigs únics
La serra atresora unes fagedes d'origen glacial exclusives a Europa
Fem un recorregut pels magnífics boscos de la serra de l’Albera, entre el Rosselló i l’Alt Empordà, i descobrim que els faigs d’aquí són, genèticament parlant, diferent dels de la resta d’Europa. Tot té una explicació. La voleu saber?
Text: Esteve Carrera | Fotografia: Roger Rovira

DOSSIER CENTRAL / L'ALBERA

El recer de les tortugues
La serra alt-empordanesa és l'últim reducte de la 'Testudo Hermanni'
La península Ibèrica és molt gran, però durant molt de temps totes les tortugues mediterrànies que hi vivien van quedar arrecerades a la serra de l’Albera. No n’hi havia enlloc més. Què deu tenir aquesta serra per ser tan ‘tortuguera’?
Text: Jaume Sañé | Fotografia: Roger Rovira

DOSSIER CENTRAL / L'ALBERA

Els estanys, territori inexplorat
Descobrim les singularitats de les zones humides
N’hi ha més de trenta. Els estanys de l’Albera —com es coneixen al cantó sud— o les Alberes —com es coneixen al nord— són la prova que aquesta serra pirinenca que separa l’Empordà i el Rosselló és un dels llocs més solitaris i més intocats de l’Alt Empordà. I que duri.
Text: Cristina Masanés | Fotografia: Roger Rovira

DOSSIER CENTRAL / L'ALBERA

Portes obertes!
Activitats ecoturístiques per descobrir els paisatges i la vida al massís
Us proposem nou activitats que us permetran conèixer l’Albera de la mà dels seus habitants: des de visites a granges fins a creacions de perfums amb plantes mediterrànies, passant per la descoberta de monuments megalítics i tasts de vins. Aquestes iniciatives us obren de bat a bat les portes a una forma de vida molt lligada al territori.
Text: Nil Ventós Corominas | Fotografia: Roger Rovira

REPORTATGE

El litoral recuperat del Barcelonès
Pesca artesanal, platges privilegiades per al bany, activitats nàutiques... La costa del Barcelonès ha reviscut en les últimes dècades, tant per damunt com per sota les aigües.
Amb noves instal·lacions per gaudir de la platja i espais recuperats com el pont del Petroli de Badalona, la costa esdevé un punt de trobada. També de pesca, gràcies a la netedat de les aigües.
Text: Pere Renom | Fotografia: Jordi Play
Rutes

RUTA A PEU

La cova Pintada, una sorpresa del massís del Port
És una cova extraordinària, plena d’estalactites capricioses de tonalitats verdoses i rosades. La ruta també ens descobrirà el barranc de Lloret, encapsulat entre alts espadats.
Text i fotografia: Sílvia Berbís

AMB BICI

Cap a Montserrat pel Camí de Sant Ignasi
Entre Igualada i Manresa, hi ha Montserrat. I un camí que uneix les dues ciutats i que es pot fer amb bicicleta, en dues etapes. N’agafem un tram i resseguim els passos del sant mentre gaudim dels paisatges i la natura de la muntanya mítica.
Text i fotografia: Jordi Avellaneda

AMB NENS

Formentera més enllà del mar: els estanys
En el cor del Parc Natural de ses Salines, l’estany Pudent i l’estany des Peix formen una zona d’alt valor ecològic ben accessible per descobrir en família. La ruta ens apropa a la mil·lenària explotació salinera, al Centre d’Interpretació de Can Marroig i a la zona de bany més familiar de l’illa.
Text: Josep Rubio

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona