0

Revistes

Cuina

Més sans que mai! Idees saludables per menjar millor

Maig 2018
Per fer boca / Gastropistes

Sí, és ràpid i saludable!
Associar menjar 'fast food' amb cuina 'healthy' ja no és una contradicció. Molts establiments opten per combinar els avantatges dels plats de consum ràpid amb el valor afegit que aporten els ingredients més saludables.

Text: Carme Melià


Per fer boca / Taula reservada

Un menú de punta a punta del termòmetre
Al Hetta experimentareu com canvia un mateix ingredient segons la temperatura de cocció.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco


Per fer boca / Genis del foc

Cihara Bombardi i Daniele Rossi: Rasoterra
Tot just acaba de fer cinc anys i aquest bistrot ja s'ha consolidat com el vegetarià amb més personalitat de Barcelona. Els dos italians que lideren el projecte són amants del bon producte i la bona taula i, per a ells, el vegetarianisme no és només una qüestió de salut o de filosofia: els àpats a casa seva també són una experiència gastronòmica.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

 

Per fer boca / Postal gastronòmica

El gust de la senzillesa
La cultura gastronòmica del Nepal es defineix per ser senzilla i molt especiada, pensada per menjar ràpid i omplir bé la panxa. Amb producte natural i de proximitat.

Text i foto: Judit Bancells

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Mengem bon pa?
Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de maig
Obrim les finestres, sortim al carrer, passegem vora el mar, gaudim de l'aroma de les flors... L'esclat de la primavera ens endinsa en una cuina més lleugera, que posa la natura a taula amb plats variats i saludables per donar la benvinguda al bon temps.

Receptes: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

Un plat lleuger de carn blanca
La recepta d'aquest mes té les tres esses que més ens agraden: és saludable, senzilla i saborosa. Pep Nogué l'ha cuinat a quatre mans amb Eva Velasco, tècnica en dietètica, de Barcelona.

Recepta i cuina: Eva Velasco / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Poder asiàtic!
La cuina del sud-est asiàtic ha deixat a Occident una petjada fonamental plena de bona salut, tant en els ingredients com en les tècniques d'elaboració i cocció. Les receptes de quatre restaurants orientals establerts a Barcelona ens revelen el poder 'healthy' d'aquesta tradició.

Text: Paloma Arenós / Foto: Mariona Villavieja


A la cuina / Masterclass

Dumplings
Originaris de Canton (la Xina), aquestes masses farcides —dolces o salades— i cuites al vapor s'han convertit en una nova tendència de la cuina oriental. Amb formes i farciments diferents, són una mena d'aperitiu per compartir que us podeu menjar d'una sola mossegada. Un pica-pica asiàtic molt saludable!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Primavera silvestre
Dels cinc colors que la medicina oriental aconsella menjar, hem triat el verd —coincidint amb l'esclat de la primavera— perquè representa l'harmonia, dona tranquil·litat i inspira comunió amb la natura. Per aquest motiu, hem omplert els plats de plantes i herbes aromàtiques que, a més, ens ajuden a cuidar el fetge i a regular l'organisme i les emocions.

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina

Energia vegetal
Llegums, fruita seca, llavors... L'energia vegetal triomfa! Eliminar l'aportació de proteïnes d'origen animal de la nostra alimentació és possible, des d'un punt de vista nutricional, si combinem la quantitat i la qualitat de les proteïnes vegetals de manera correcta i equilibrada en els àpats.

Text, receptes i cuina: Ariadna Ortemberg / Foto: Becky Lawton


A la cuina / Les postres de casa

Dolços i lleugers
Sí, és clar!, les postres també poden ser saludables, i Gemma Clofent ens ho demostra amb aquesta tríada de llaminadures que no porten sucres refinats ni greixos saturats. En canvi, sí que inclouen ingredients amb grans propietats per a la salut, com el gingebre, la cúrcuma, l'espelta, la civada, l'hibisc, la fruita vermella, la xia...

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Els vins naturals són aquí per quedar-s'hi
Us proposem iniciar-vos-hi amb tres propostes catalanes, monovarietals i fàcils de beure.

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena

Sense alcohol, quan no tots els botànics són al gintònic
Xixbar és un local d'avantguarda que aposta per una cocteleria més sana i sofisticada

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona