0

Revistes

Descobrir

Muntanyes del Ripollès. El Pirineu més accessible al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Octubre 2017
48 HORES

Una capital molt natural
Gastronomia, natura i patrimoni ens esperen al Pont de Suert
El Pont de Suert no és únicament la capital d’una comarca jove carregada d’anys d’història, és un municipi que desperta passió pels pontarrins i que queda en el record d’aquells que hi han viscut. Salpicat d’esglésies, ermites i paisatges callats, qualsevol pot oblidar les presses i gaudir d’un escenari esculpit per grans muntanyes i fons de vall.
Text: Susanna Casanovas | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Boscos de tardor a l'Aran
Els paisatges forestals més fotogènics dels Pirineus
Si els japonesos festegen la primavera amb pícnics als parcs de cirerers en flor, per què nosaltres no celebrem la tardor amb passejades pels boscos de l’Aran? Un bany tardorenc entre fagedes i avetoses araneses és una experiència sensorial que tothom s’hauria de regalar.
Text: Núria Garcia Quera | Fotografia: Marta Bretó

DOSSIER CENTRAL / MUNTANYES DEL RIPOLLÈS

Quin parc natural!
Els atractius i les singularitats que han convertit el territori en un tresor protegit
Amb cims tan coneguts com el Puigmal, el Bastiments o el Gra de Fajol, i un santuari tan simbòlic com el de Núria, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser no necessita gaires reclams més per visitar-lo. Tot i així, us recordem que hi ha uns magnífics boscos d’avet i pi negre, i que passejar per qualsevol dels seus racons permet observar animals i plantes ben adaptats a l’alta muntanya.
Text: Lluís Calvo | Fotografia: Jordi Play

DOSSIER CENTRAL / MUNTANYES DEL RIPOLLÈS

Un patrimoni mil·lenari
Les esglésies i les ermites arrodoneixen la visita a les muntanyes del Ripollès
Els pobles són sovint la porta d’entrada als parcs protegits. Abans d’endinsar-se en les meravelles de la natura, val la pena aturar-se davant les esglésies i admirar una altra meravella, la de l’empremta de l’art i la història. Acompanyeu-nos a recórrer els nuclis i els edificis on batega el cor del romànic.
Text: Xavier Roura | Fotografia: Jordi Play

DOSSIER CENTRAL / MUNTANYES DEL RIPOLLÈS

Un territori simbòlic
Gil i Amadeu 'tornen' a la vall de Núria per explicar-nos la llegenda
Amb el santuari i la vall de Núria al capdavant, els dominis del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser amaguen moltes històries i llegendes, que amplifiquen el caràcter mític d’aquestes contrades.
Text: Miquel Sitjar | Fotografia: Jordi Play

DOSSIER CENTRAL / MUNTANYES DEL RIPOLLÈS

L’alta muntanya més familiar
Descobrim amb la canalla els cims mítics del Pirineu oriental
El de les Capçaleres del Ter i del Freser és el parc natural d’alta muntanya que hi ha més a prop de les grans ciutats. I els seus cims, tot i que acaronen els 3.000 metres, són arrodonits i amables. Aquest entorn magnífic espera ser descobert en família!
Text: Aurora Montserrat | Fotografia: Jordi Play

REPORTATGE

Històries de la Model
Els secrets de l'antiga presó de Barcelona
Dues illes de l’esquerra de l’eixample barceloní han acollit durant els últims 113 anys una presó. Es tracta de la model, que després d’haver tancat les seves portes com a institució penitenciària, les ha obertes perquè tots els ciutadans la coneguin. La seva història permet completar la mirada sobre els esdeveniments socials, polítics i culturals que ha viscut la ciutat durant l’últim segle.
Text: Isabel Sánchez | Fotografia: Alfons Rodríguez
Rutes

A PEU

Els paisatges de secà a la serra del Tallat
La serra del Tallat mai ho ha estat de moda perquè les subtileses del paisatge de secà només són aptes per a ànimes sensibles, que es deixen seduir per la solitud i el ritme natural de la terra.
Text i fotografia: Jaume Barrull

AMB BICI

Entre els arrossars de l’Ampolla, l’Aldea i Camarles
Ens espera una pedalada plàcida, entre camps de cultiu i horitzons que no s’acaben, i ens deixarem emportar per la singularitat dels paisatges únics del Parc Natural del Delta de l’Ebre.
Text i fotografia: Rafael Vallbona

AMB NENS

Palmeres increïbles i curioses a Elx
A la comarca del Baix Vinalopó, Elx guarda un tresor verd, fresc i ombrívol de més de 200.000 palmeres. Una excursió a peu per a grans i menuts ens permetrà divertir-nos amb les més fantàstiques i singulars.
Text i fotografia: Ismael Belda

XANASCAT

Ball de colors a l’ermita de Sant Sebastià
Els punts enlairats, visibles des de quilòmetres a la rodona, sovint estan coronats per temples. L’ermita de Sant Sebastià, als afores de Talarn, no n’és una excepció. La seva façana és una taca de blanc en la paleta de colors de la conca de Tremp.
Text i fotografia: Núria Garcia Quera

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona