0

Revistes

Cuina

Musclos, el marisc per a tothom!

Agost 2017
Per fer boca / Gastropistes

Teniu calor? Mengeu gelat!
El millor per combatre les altes temperatures és menjar-se un gelat

Aquest mes ens hem proposat revelar-vos algunes de les gelateries del país que heu de visitar, tant si us agraden els gustos clàssics com si us atreviu amb les noves experiències.

text: Ferran Caldés / il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Una altra manera de tastar Menorca
Al Món Restaurant, de Ciutadella, Felip Llufriu es retroba amb la cuina de l'illa

Qui més ha influït en la precisió tècnica del cuiner Felip Llufriu han estat, sens dubte, els germans Roca.

text: Josep Sucarrats / foto: Josep Bagur

Per fer boca / Postal gastronòmica

Entre modes i tradicions
París gurmet: des dels restaurants més clàssics i selectes fins a les últimes tendències culinàries

L'oferta gastronòmica de la Ville Lumière és gairebé infinita. A París hi ha ni més ni menys que deu restaurants amb les prestigioses tres estrelles Michelin.

text i foto: Esther Sánchez, periodista

Per fer boca

La Llotja. Marc Miró
Una ruta gastronòmica pel litoral de Catalunya hauria de recomanar, sens dubte, una parada a aquest restaurant del Baix Ebre

El seu xef s'ha guanyat un nom propi al voltant de la tonyina, el peix més vinculat al seu poble, l'Ametlla de Mar. Ara també podem tastar com la cuina a la Tunateca de Barcelona, però avui ens entaulem amb ell a la casa original.

text: Xavier Sust / foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gent de mar

"Molta gent no és conscient que a Barcelona hi ha pescadors"
Des del moll de pescadors de Barcelona, Cristina Caparrós aposta per difondre la cultura pesquera de la ciutat

Va optar per estudiar química i biotecnologia, però quan va acabar va tornar a casa i va crear la Platjeta i Cap a Mar amb l'objectiu de difondre i donar a conèixer l'activitat dels pescadors de Barcelona.

text: Ferran Caldés / foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gurmet VS foodie

Cuinem en català?
Salvador Garcia-Arbós vs. Jordi Luque

foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú d'agost
Un condiment tradicional de la cuina mediterrània, una hortalissa d'estiu, un peix blau saborós i una fruita dolça

Un pòquer guanyador per a un menú saludable i variat -en el qual predomina el color verd- que materialitzem en quatre receptes lleugeres i plenament de temporada. Poseu-vos el davantal i prepareu-vos per gaudir del bon temps!

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna García Frigola / cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

Una cassola valenciana
Carme Oltra, de Genovès (Costera), va venir a Barcelona a visitar les seves nebodes

Li vam proposar que ens preparés una cassola d'arrós al forn, que ens va dir que feia boníssima.

recepta i cuina: Carme Oltra / foto: Enrique Marco

A la cuina

La recepta de Cullera de Boix
Un matrimoni ben melós

La brandada de bacallà, que si està ben feta no necessita patata, presideix un plat que podeu menjar tot l'any.

recepta: Xavier Matarrodona / foto: Enrique Marco

A la cuina

Musclos, el marisc per a tothom!
El mul·lusc oblidat

Ja siqui perquè no ens podem resistir al glamur de les ostres o perquè les cloïsses ens semblen més plat que els musclos, sovint no som conscients que amb aquest producte podem fer molt més que acompanyar un vermut. Per això ens hem proposat reivindicar els musclos.

text: Ferran Caldés / foto: Ajj estudi / receptes: Alberto Gressier / cuina: Jani Paasikoski / estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Master class

Deshidratats
Els deshidratats són molt més comuns del que ens podria semblar

La deshidratació és un procés més higiènic que els altres sistemes d'assecament, i més regular, que sovint s'ha fet servir com un mètode de conservació molt eficaç. La llet en pols i el cafè instantani en són dos exemples, però la llista de productes que es poden deshidratar és molt més llarga.

recepta i cuina: Carme Ruscalleda / foto: Becky Lawton

A la cuina

Entrepans
Volíem imaginar entrepans originals, i els millors bars de Barcelona ens han revelat com ho fan

Han superat les nostres expectatives. Perquè nosaltres ens conformàvem amb proposar-vos entrepans que no reproduíssin l'estàndard de fuet-formatge-pernil. Per això, ara que a Barcelona són certa tendència, vam recórrer els bars de la ciutat més especialitzats en aquest format. I les receptes que ens han proposat no són qualsevol cosa!

text: Josep Sucarrats / foto: Mariona Villavieja

A la cuina / Plaers saludables

Olives
Vigileu que les olives que compreu no tinguin additius, com el glutamat monosòdic

Tenen un poder nutricional tan excepcional com l'oli que se n'extreu: contenen minerals i vitamines, aixequen l'ànim i, alhora, relaxen.

text: Núria Coll / foto: Thinkstock

A la cuina

A la pesca del salmó d'Alaska
Al Pacífic Nord hi conviuen sis salmons diferents, però només se'n comercialitzen cinc: reial, vermell, platejat, keta i rat

En línia recta, Igualada és a 8.500 km del complex turístic de Craig, el racó d'Alaska que va servir de punt de partida de l'aventura pesquera de dos cuiners igualadins, Gerard Ninot i Josep Maria Luque. Allà van conèixer com es pesca el salmó salvatge que trobem als supermercats catalans.

text: Josep Sucarrats / foto i receptes: Cristina Rivarola / estilisme: Marián Montoro / foto exteriors: Alaska Seafoods


A la cuina / Alimentar l'ànima

La mare de déu d'agost
El 15 d'agost és una data important per al calendari catòlic, que el reserva a la celebració de l'Assumpció de la Mare de Déu

Se celebra el trasllat del cos i l'ànima de la verge Maria al Regne dels Cels. Juntament amb l'ofici de festa major, les sardanes i ball a l'envelat, el rostit forma part de les tradicions que han acompanyat els catalans durant molts anys.

text: Sergi Martín / fotos: Thinkstock i Ajj estudi / recepta: Manel Guirado

A la cuina / Dolç i sa

Fruites gelades
Coco, pinya i llimona. Una tríada perfecta per refrescar-nos aquest estiu.

Jordi Bordas ha volgut anar un pas més enllà i ens les serveixen ben congelades! La closca de la mateixa fruita fa de recipient i acull la mousse, el gel i el sorbet elaborats amb les polpes respectives. Qui es pot resistir a una temptació tan fresca, saludable i saborosa?

receptes: Jordi Bordas / foto: Becky Lawton

Al celler

Els germans Adrià estrenen una nova cervesa amb Damm
La Malquerida és una cervesa per prendre sola o acompanyar qualsevol tipus de plat

Una cervesa vermella fresca que reflecteix el color de la flor de Jamaica i en la qual destaquen les aromes cítriques de taronja, l'acidesa i la textura del blat i el toc de blat de moro.

text: redacció

El celler / Tria de tres

Elaborades a Catalunya de manera artesana
La proliferació de cerveses artesanes obliga els elaboradors a ser més imaginatius

Vinya Hop 'Syrah', We Love Whysky i Miliet Weissbier.

text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

El Maravillas: una bona plaça per fer un còctel
Una plaça on encara hi juguen els nens, una terrassa, menjar... Aquest local és una sorpresa!

Com en Superman, el Maravillas va més enllà de les definicions lògiques, i en un embolcall d'establiment de tarda s'amaga una fantàstica barra de còctels.

text: Mar Calpena / foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona