0

Revistes

Cuina

Només a l'estiu! 15 trucs i receptes per als àpats de vacances

Juliol 2017
Per fer boca / Gastropistes

Anem al xiringuito?
Segurament, aquest estiu formulareu aquesta pregunta en veu alta moltes vegades, i perquè després del sí! no acabeu sempre al mateix lloc

Aquí teniu deu xiringuitos de la costa catalana que heu de visitar en algun moment!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina
A la Tunateca del Grup Balfegó, a Barcelona, la podreu tastar de moltes maneres diferents

Text: Ferran Caldés

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Un país golafre
Menjar al cor de Beirut

Al Líban és comú dir-li a algú 'sahtain' ('dues vegades per a la teva salut') quan es parla de menjar. La resposta és 'qalba' ('al teu cor'), perquè el menjar és al cor de tot.

Text: Elizabeth Saleh (antropòloga) i Romy Lynn Attieh (escriptora) / Foto: Thinkstockphotos

Per fer boca

L'Aliança 1919
Cristina i Marian Feliu

Molts 'moderns' pensen que, per fer el vermut, cap lloc milor que el barri barceloní de Sant Antoni. El que no saben és que llavors es perden el que ens han servit a Anglès les filles de l'enyorat Lluís Feliu, que han renovat el caràcter de restaurant familiar que van heretar.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gent de mar

"Els efectes de la natura i les persones és molt més al mar"
Fa dos anys que la Universitat de Barcelona imparteix l'únic grau de Ciències del Mar que es fa al país

Fa uns quants anys, un grup de professors i catedràtics dels estudis de Geologia de la Universitat de Barcelona encapçalat pel Dr. Miquel Canals va veure la necessitat de dedicar uns estudis centrats específicament en el mar.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Crítics al web
Foto: Enrique Marco

Per fer boca

XII Concurs de joves cuiners/es i cambrers/es
El centre Sant Ignasi de Barcelona va acollir, el 25 de maig, la dotzena edició del concurs. En el certamen, organitzat pel Departament d'Ensenyament i la revista CUINA, hi han participat 16 escoles d'hostaleria de Catalunya

Els alumnes van demostrar tot el que havien après durant la seva formació en una jornada plena de nervis i emocions. Les escoles van escollir els alumnes més destacats i constants en l'aprenentatge per representar-les al concurs, formant equips de dos cuiners i dos cambrers.

Text: Cristina Camilleri / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de juliol
Francesc Murgadas ens proposa, aquest mes, un menú plenament estiuenc, lleuger i molt saludable

La mongeta tendra, l'alfàbrega i l'albergínia assoleixen la màxima esplendor els mesos de calor, i el pollastre, una carn blanca i suau, ens permet preparar unes broquetes a la graella, acompanyades de salsa de iogurt. Quatre plats per assaborir l'estiu.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

Un guisat vilanoví
Carme Arce escriu el blog Cuinetes-Carme i és la presidenta de Cuineres de Sitges

Per cuinar amb Pep Nogué, ho va tenir clar: un plat mariner típic del Garraf, allipebre de moixina.

Recepta i cuina: Carme Arce / Foto: Enrique Marco

A la cuina

La recepta de Cullera de Boix
Bacallà amb crosta de ceps

Amb una crosta que no us espereu, aquesta recepta és l'excusa que us calia per preparar un bon plat de bacallà.

Foto: Enrique Marco

A la cuina / Master Class

Colorants
Naturals o artificials, no tots són iguals i serveixen per a tot

Els colorants -en pols, líquids, en gel, en pasta, en esprai, hidrosolubles i liposolubles- són una bona opció per jugar amb els colors per fer els plats més atractius, però en cap cas s'han d'afegir per enganyar sobre l'estat d'un aliment.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Només a l'estiu!
15 trucs i receptes per als àpats de vacances

Des del CUINA us proposem unes recomanacions i unes receptes per als mesos de calor.

Text i receptes: Rosa Maria Espinosa (Menja Sa) / Foto: Becky Lawton / Cuina: Adrian Geralnik

A la cuina

BBQ vegana
Us presentem quatre propostes per fer una barbacoa vegana

És temporada de banys, de calor, de vacances i d'àpats a l'aire lliure. La barbacoa triomfa!

Foto: Ajj Estudi / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Alimentari l'ànima

Dia del Pioner
Commemorem la gesta d'aquell grup de 148 homes i dones que, amb 72 carretes, va arribar a la vora del Salt Lake (Utah)

Els Sants dels Darrers Dies van arribar a l'estat de Utah el 24 de juliol de 1847 per viure la seva fe amb llibertat. Des d'aleshores, en aquesta data, les comunitats mormones celebren el Dia del Pioner.

Text: Sergi Martín / Fotos: Thinkstockphotos

A la cuina

Tastem
Només els pobles més apartats de les grans vies de comunicació del país poden conservar el receptari tradicional autòcton, o gairebé

Tossa de Mar n'és un cas, tal com ens demostren els restaurants aplegats al col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca

Text: Josep Sucarrats / Foto: Mariona Villavieja


A la cuina / Plaers saludables

Salses de verdura
"Si a la teva filla li costa menjar verdura, fes salses de verdura"

Quan mengem carn i no l'acompanyem de la fibra que ens aporta la verdura, augmentem les substàncies que ens oxiden l'organisme.

Text: Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Cassoletes d'estiu
Amb una base de sablé -una massa bàsica i senzilla, però molt bona-, el nostre xef més llaminer ens ha preparat tres postres que combinen fruita de temporada i xocolata

Un cop domineu els secrets del sablé, podeu crear receptes amb els farciments que més us agradin. Deixeu-vos endur per la imaginació més dolça i saludable!

Foto: Becky Lawton / Recepta: Jordi Bordas

Al celler

Escapades amb vi
Cinc secrets amagats entre vins i cellers

Us proposem cinc activitats per gaudir de l'enoturisme a Catalunya

Text: Redacció

Al celler

Banc Sabadell ViJazz 2017
Maridem el Jazz amb els vins i els caves del Penedès

El segon cap de setmana de juliol el món vinícola es troba amb el bo i millor del panorama musical.

Text: Carme Melià

Al celler / Tria de tres

Vins per viure les nits màgiques d'estiu
Un blanc, un rosat i un escumós per gaudir del bon temps amb la millor companyia

Els Amelers 2016, Flor de la Muga 2016, Deliri Ancestral

Text: Àngel Garcia Petit


Al celler / Remena, nena!

Balius: perquè al barri també passen coses
La cocteleria del Poblenou de Barcelona ens serveix un Bambino, un combinat amb whisky

El Bambino és una versió del clàssic Boulevardier - el cosí germà del americà Negroni -, però més fàcil de beure, en rebaixar el campari amb una mica d'Aperol, i una mica més sec.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona