0

Revistes

Cuina

Peix 'low cost': mil espècies bé de preu i boníssimes!

Abril 2018
Per fer boca / Gastropistes

Uns àpats de llibre
Catalunya ha inspirat des de sempre grans autors d'arreu del món i a gairebé qualsevol racó podem trobar vincles literaris. Aquest Sant Jordi serà de llibre, segur, però també us convidem a fer-lo gastronòmic!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Els platillos populars tenen qui se'ls estimi
L'equip de L'Artesana del Poblenou els defensa amb talent i ganes de fer-ho bé

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Genis del foc

Sergi de Meià
Un menú de cinc plats

Ens entaulem al restaurant Sergi de Meià per parlar amb el xef de cinc conceptes clau que són la base de la seva cuina i de la idea que té de la gastronomia del país. Des del Barça fins al cel de Meià, la conversa ens condueix per un món culinari de proximitat, autèntic i sense floritures que amaguin el bon gust.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

Georgetown
El paradís de la fusió culinària

La ciutat malàisia de Georgetown, capital de l'illa de Penang, és coneguda com a 'food paradise', un indret on menjar bé, molt i amb una oferta rica i variada.

Text i foto: Maria Martorell Boada

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie

Parem taula?
Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós

A la cuina

Menú d'abril
Preparem el primer àpat primaveral de l'any amb uns entrants amb forma de caramel mariner, uns espàrrecs saltats de primer i, com a plat principal, una cuixa de xai farcida de verduretes. Per postres, ens delectem amb una de les fruites més esperades de l'any, els maduixots, enrotllats amb pasta brick. Gaudiu del bon temps i de la bona cuina!

Receptes: Francesc Murgada / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina

Peix low cost
Aneu a plaça, pregunteu i compreu el peix fresc més bé de preu. N' hi ha tants que us sorprendreu! Ara només heu de decidir quin plat fareu avui per dinar.

Text i receptes: Manel Guirado / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / El xef a casa

Un gratinat alpí fet a la catalana
Fa molt de temps que Sílvia Soto Martí —coneguda com a 'Nuni' del blog 'Cuinetes'— ens va proposar cuinar a quatre mans amb Pep Nogué. La trobada va tenir lloc fa unes setmanes a Terrassa.

Recepta i cuina: Sílvia Soto Martí / Foto: Enrique Marco


A la cuina

Mel
Un aliment diví

La llista de beneficis d'aquest producte és llarguíssima i us proposem que els descobriu cuinant. Perquè la mel és tan bona que queda bé tant en plats dolços com en plats salats.

Text: Ferran Caldés / Foto i receptes: Food photo / Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina / Masterclass

Carns madurades
Són tendència, tot i que a algú li pot semblar una aberració. Parlem de les carns madurades, carns de bestiar boví, de vaques i bous de races molt específiques que se sotmeten a un llarg procés d'envelliment abans de cuinar-les. El resultat: més sabor i melositat, i una textura molt més suau.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Thai per a principiants
Picant, dolç, àcid i salat. Tot alhora, en un mateix plat i sense que hi predomini cap dels sabors. És el secret més ben guardat de la cuina tailandesa. Us proposem quatre receptes, fàcils de preparar i amb resultats assegurats, per iniciar-vos en una de les cuines més captivadores de la gastronomia mundial.

Text: Carme Melià / Receptes: Tom Kime ('Mi primer libro de cocina thai') / Foto: Lisa Lindet

A la cuina / Plaers saludables

Substituïm l'ou!
L'augment de les persones al·lèrgiques a l'ou i de les que volen seguir una dieta vegana ha fet créixer la recerca d'alternatives a l'ou.

Text: Núria Coll

A la cuina / Les postres de casa

En 10 minuts!
Visites inesperades? Ganes de dolç, però falta de temps? Doncs, sí, podeu sadollar la bostra gola més llaminera sense haver de dedicar-hi gaire estona. Gemma Clofent ens delecta amb tres pastissos triomfadors que podeu fer en només deu minuts. Qui diu que la pastisseria no és apta per a tots els públics?

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Ratafies, els digestius dolços com els petons
Per Sant Jordi, us proposem acompanyar la rosa i el llibre amb una copa d'aquest licor

Text: Àngel Garcia Petit


Al celler / Remena, nena

Un còctel i un club per viatjar en el temps
Tuxedo pren el nom d'un vestit masculí del segle XX que equival al nostre esmòquing

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona