0

Revistes

Cuina

Ramen, els secrets per cuinar l'escudella japonesa

Març 2017
Per fer boca / Gastropistes

Mex-bcn
10 racons asteques a Barcelona

Menjar un taco entre hores, comprar un zarape, triar xilis frescos per fer mole i tastar el bo i millor de la vasta cuina mexicana. No cal que aneu fins a Mèxic DF, a Barcelona ho trobareu tot! Els mexicans han arribat per quedar-se!

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Una cuina que comença al mar cada matinada
A la Llotja by Xaloc, a Vilassar de Mar, tastareu el peix que pesca el propietari

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

L'essència de la terra, a l'Atles
Visitar aquesta serralada del Marroc és, sens dubte, redescobrir les sensacions més atàviques de la cuina: sabors, olors i colors s'hi expressen sense cap disfressa.

Text i foto: Meritxell Serra, traductora i professora d'alemany

Per fer boca

Vicent Guimerà
L'Antic Molí

És el cuiner revelació del moment. A l'octubre, el Fòrum Gastronòmic el nomenava Cuiner de l'Any, i tot just unes setmanes després rebia la primera estrella Michelin. Dos reconeixements a una cuina de proximitat, elaborada amb productes ecològics i locals, que no deixa de banda l'avantguarda ni les arrels de la tradició. Cuina d'autor.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gent de mar

"M'he adonat que molta gent no sap pràcticament res de peixos"
De cuinar en una barca a cuinar en un museu

A Ramon Boquera l'apassiona el mar i en difon les virtuts a Palamós

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

Restaurants sense gluten
Aptes (també) per a no celíacs

Tots els establiments d'aquesta llista s'han imposat (amb èxit) el repte d'oferir una proposta culinària pensada per a les persones amb celiaquia, però que també agradi als tolerants al gluten. Set bones opcions per menjar-hi plegats!

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco/arxiu

Per fer boca / Gourmet Vs Foodie

'Eco' vol dir més bo?
Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dit i fet!

Orada a la sal amb espècies
Foto: Becky Lawton / Recepta: Adrian Geralnik

A la cuina

Menú de març
En temps de Quaresma, com mana la tradició, toca cuinar bacallà i xai. Però no ens oblidem d'omplir el cistell amb un fruit tan saludable com l'alvocat, que, diuen, és l'aliment més perfecte del món. I, per acabar l'àpat, ens decantem pel kiwi, una fruita plena de vitamines, antioxidants i minerals amb efectes depuratius per a l'organisme.

Recepta: Francesc Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

Un plat d'aires marroquins
Cereal, verdures i fruita seca. Laura López ens va proposar preparar un cuscús amb verdures, un plat d'aires exòtics, que Pep Nogué va anar a cuinar a casa seva, a Barcelona.

Recepta i cuina: Laura López Puig / Foto: Enrique Marco / Cuiner: Pep Nogué

Ramen
De la mateixa manera que el secret d'una bona escudella està en el brou, la clau del ramen és el fons amb què es cobreix la pasta i els ingredients que hi posem.

Els japonesos han convertit l'elaboració d'aquesta sopa en un art, i mentre esperem que arribi el Nadal per tornar a gaudir de la nostra escudella i carn d'olla, us convidem a descobrir tots els secrets de l'escudella japonesa i a enamorar-vos-en.

Text: Ferran Caldés / Receptes: Nell Benton / Foto: Becky Lawton / Cuina: Eva Hausmann

Plaers saludables

Fem net!
El cor més saborós de la cuina d'hivern

A banda de les propietats nutricionals, que en té moltes i beneficioses, la carxofa destaca perquè té una gran versatilitat a la cuina. És rica en hidrats de carboni i fibra i és una de les verdures amb més contingut de magnesi, fòsfor i calci. Per tot això, la carxofa és una de les reines de l'hort, en el nostre cas, especialment de la zona del Baix Llobregat i de les Terres de l'Ebre.

Text: Núria Coll

A la cuina

Tot s'aprofita!
A Catalunya, cada dia es llencen 720.000 quilos de menjar, és a dir, 35 quilos per habitant i any. Amb tot el que llencem, podrien alimentar-se mig milió de persones tot un any. Us donem receptes saboroses que ajuden a reduir el malbaratament alimentari a casa.

A la cuina / Master class

Marinats
La tècnica de la marinada transforma la textura de l'aliment, li dóna més gust i, alhora, el conserva per tenir una vida útil més llarga. Generalment, un producte marinat es consumeix cru, però també és popular cuinar-lo després de marinar-lo. Dels seitons en escabetx al cebiche, Carme Ruscalleda ens dóna les pautes per ser els reis dels marinats!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Alimentar l'ànima

Nawruz Bahá'í
Després d'un mes de desdejuni i coincidint amb l'equinocci de primavera, el 19 de maç la comunitat bahá'í establerta a Catalunya es reunirà per celebrar l'arribada de l'any nou persa. És la festa del Nawruz.

Text: Sergi Martín

A la cuina

Carxofa
M'estima o no m'estima? L'hortalissa més preuada de l'hivern ben bé podria substituir la margarida, perquè ella sí que, despullada de filles, arriba al cor, el tresor més esperat del seu exèrcit d'amants. Fregides, arrebossades, al forn, a la brasa, bullides, crues... Cal tractar-les amb delicadesa per gaudir-ne al màxim. Comproveu-ho amb aquestes receptes!

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jani Paasikoski

A la cuina / Dolç i sa

Postres energètiques
Sí, efectivament, es tracta de tenir energia tot el dia. I res millor que un bon esmorzar per omplir-nos de vitalitat tot just començar el matí: Jordi Bordas ens proposa unes barretes amb flocs de blat sarraí i un batut de civada, superenergètics. I, per completar la tríada, gelatines d'açaí, la fruita silvestre reina dels antioxidants.

Foto: Becky Lawton / Pastisser: Jordi Bordas

Al celler / Tot l'any

Una ruta per tastar les cerveses de Lleida
Set elaboradors artesans de la demarcació obren les portes dels obradors per presentar el seu producte

Text: Redacció

Al celler / Tria de tres

Vins poc corrents fets amb garnatxa
Els diferents tipus d'aquest raïm a casa nostra donen peu a uns vins molt versàtils

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Collins, la família més refrescant
Un combinat de ginebra senzill i de glop llarg per als que volen superar el clàssic gintònic

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al rebost

Quins ous!
De l'estruç a l'emú, passant per la guatlla, la pintada i l'oca

Segur que sabeu mil i una maneres d'aprofitar els ous de gallina, però què en sabeu dels més exòtics?

 

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona