0

Revistes

Cuina

Remolatxa. La superheroïna morada que ens fa embogir!

Març 2018
Per fer boca / Gastropistes

Sopes: penseu-vos-les totes!
Ja ho diu el refrany. Qui menja sopes... se les pensa totes!

Volem tastar les deu sopes d'arreu del món que hem seleccionat, amb els restaurants on podeu escalfar —i satisfer!— el paladar.

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Això també és cuina catalana
Teòric Taverna Gastronòmica

El tàndem format per Oriol Casals i Teo Rubio revoluciona els mars i muntanya al Teòric.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Genis del foc

Kazuko Sano
Kinoko

Anys després d'instal·lar-se a Solsona atrets pel romànic de la comarca, els Sano, una família toquiota, van obrir el Kinoko, un restaurant de cuina casolana japonesa elaborada amb productes frescos locals. Alguns d'aquests són hortalisses nipones conreades a Cal Cirera, de Lladurs. Plats i sabors exòtics amb DNI català.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

Tradició i diferència
Madrid

Amb la majoria d'edat del segle XXI, Madrid manté les tradicions gastronòmiques i s'obre als sabors i ritus culinaris d'altres cultures, que han arribat per quedar-se.

Text: Marina Sanmartín (periodista)

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Som ben porcs!
La polèmica al voltant de la carn porcina

Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

A la cuina / Menú del mes

Menú de març
Encetem un mes que fluctua entre l'últim fred hivernal i els primers dies de calor primaveral. Per al nostre menú mensual, us proposem combinar alguns ingredients d'entretemps: des dels pèsols i el salmó més primerencs fins a la rajada, que ara viu l'esplendor de plena temporada, i l'omnipresent banana de tot l'any.

Text i receptes: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina

Remolatxa
La superheroïna morada que ens fa embogir!

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Adrián Geralnik / Foto: Becky Lawton / Retoc fotogràfic: Bjorn Badetti

A la cuina / El xef a casa

La Carmanyola Vegetariana
Marga Pradas (L'Hora del Tàper)

Des del 2009, Marga Pradas comparteix receptes i dona idees per omplir la carmanyola des del blog 'L'Hora del Tàper'. Amb Pep Nogué, ha preparat un plat per endur-se fàcil i saludable.

Recepta: Marga Pradas / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Al ritme del pop!
No té res a veure amb l'estil musical homònim, però, com les cançons de Madonna, Michael Jackson o Cyndi Lauper, aquest cefalòpode s'ha popularitzat moltíssim. Si cuineu les receptes que us proposem, de seguida entendreu per què.

Text: Ferran Caldés / Receptes: David Caballero / Foto: Food Photo/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina / Masterclass

Salicòrnia
Poques plantes terrestres ens aporten gust de mar com ho fa la salicòrnia. Aquesta herba de mil noms i mil usos diferents és el condiment perfecte per a tota mena de plats (no només de peix!), i fer-la servir a la cuina és molt més fàcil del que ens podem imaginar.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Arancini
Com si ens haguéssim entaulat amb el comissari Montalbano davant d'un dels àpats que li cuina la seva assistent Adelina, degustarem algunes varietats d'aquestes boles cruixents d'arròs típiques de Sicília. És un aperitiu saborós que es menja calent i a tota hora, i que es pot trobar farcit de carn, verdura, peix o, fins i tot, bolets. El safrà aporta el punt ataronjat a l'arrebossat.

Text: Carme Melià / Foto: AJJ Estudi / Recepta i cuina: Jani Paasikoski

A la cuina / Plaers saludables

Pa sí, però integral
Som un país de panarres. Tot i voler reduir els carbohidrats en la dieta per gaudir de més bona salut, el pa continua sent imprescindible.

Text: Núria Coll

A la cuina / Les postres de casa

Les altres cremes
No hi ha Sant Josep sense crema! Però la Gemma Clofent ha volgut fugir de les postres més nostrades amb tres variants cremoses que es mengen amb cullera i... pels ulls.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Al celler

El matrimoni vi i còmic ja té papers
La DO Catalunya edita els relats gràfics 'Vinòmics', una novel·la que inclou materials inèdits.

Foto: Mariona Villavieja

Al celler / Tria de tres

Els nous vins que ens arriben
Els cellers catalans no s'aturen mai i els darrers mesos han tret algunes novetats

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Linia Bar: un bar d'hotel amb còctels d'accent de Jerez
L'hotel Almanac, acabat d'obrir, té dos bars de còctels: el Linia Bar i la terrassa Azimuth

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al celler

On beuen els sommeliers?
Treballen amb vins des de diferents vessants. Els tasten, els recomanen, els venen, n'escriuen i ens ensenyen a apreciar-los. En saben molt, del tema líquid, i en el seu temps d'oci sempre troben un moment per continuar aprenent-ne, descobrir noves ampolles, noves sensacions, nous maridatges. Cinc magnífics sommeliers catalanas ens revelen cinc establiments on treuen el nas, amb certa regularitat i en hores de lleure, quan volen comprar o tastar bons vins sense pressa.

Text: Carme Gasull

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona