0

Revistes

Descobrir

Sabors del Camp. Productes de terra i mar per assaborir les comarques de Tarragona

Abril 2017
En aquest número

48 HORES

OR EN TERRES DE FRONTERA

D’extenses planures que canvien de color amb el cicle de la vinya, Villena ens ofereix un descans enològic i nutritiu. I la sorpresa d’un tresor.
Paisatges ondulats i amples, infinits i solitaris, plens de vinyes, fruites i hortalisses en camps limítrofs amb la manxega Almansa i la murciana Iecla. Els horitzons envolten la vila vitivinícola de Villena, capital comercial de l’Alt Vinalopó, crescuda al voltant d’un castell replet d’històries de batalles.
Text: Ismael Belda | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

EL SEGRE ENGORJAT

Aigües avall entre Artesa de Segre i Sant Llorenç de Montgai
Què ha portat el riu Segre a complicar-se tant la vida? Els encara no 150 metres de desnivell que havia de superar pel pla de Cubells van portar el riu a optar per obrir un camí fantàstic, creant racons màgics entre parets verticals de gran altura.
Text: Jordi Avellaneda | Fotografia: Francesc Muntada

DOSSIER CENTRAL 

PAISATGES D'ARGENT

Entre oliveres mil·lenàries als dominis de la DOP Diurana
L’ofici ancestral del conreu de l’olivera i l’elaboració d’oli verge extra encara és ben viu en els paisatges i els pobles del Camp de Tarragona, on l’arbequina és la varietat reina. L’Alejandro Llauradó ens explica la importància del cultiu mentre esporga les seves oliveres de Maspujols.
Text: Esteve Giralt | Fotografia: Rafael López-Monné

DOSSIER CENTRAL 

EL TRESOR VERMELL

La gamba de Tarragona, un marisc molt preuat que ja valoraven els romans
Aquest crustaci d’intens color i que els romans ja coneixien s’ha convertit en la captura més preuada per bona part de la flota pesquera del Serrallo de Tarragona. Tractant la gamba amb delicadesa i d’una a una, han fet del crustaci un dels símbols de la ciutat i la base d’algun dels millors plats de la cuina dels restaurants.
Text: Isaac Albesa | Fotografia: Rafael López-Monné

DOSSIER CENTRAL

CALÇOTS DE LA TERRA

La vida de pagès al territori dels calçots. Quico Amill, pagès de Valls, viu amb passió la terra i fa front a una regeneració de l’ofici tot cultivant calçots, tomacons, raïm o ametlles. A través del seu testimoni i la seva experiència, ens endinsem en els paisatges rurals del Camp de Tarragona.

Text: Gemma Casalé | Fotografia: Rafael López-Monné

DOSSIER CENTRAL 

LA NOVA ALIANÇA DE LA VINYA I EL TERRITORI

La tradició i les novetats impulsen la DO Tarragona
La DO Tarragona és la més antiga de la Península, i abraça des de l’Alt Camp fins a la Ribera d’Ebre. Cellers i cooperatives de llarga tradició conviuen amb petits elaboradors que han entès que la singularització i l’enoturisme són les eines clau per arribar al consumidor final.
Text: Cristina Serret | Fotografia: Rafael López-Monné

REPORTATGE

LA BADALONA ROMANA

El conjunt arqueològic romà de Badalona és un dels més importants del país, i ens permet endinsar-nos en el dia a dia d’una urbs de fa més de 2.000 anys gràcies a una museografia seductora i rigorosa. Arrodonim aquest viatge apassionant pel subsòl de la ciutat amb les recreacions històriques del festival Magna Celebratio.
Text: Elena Cuesta | Fotografia: Dani Codina
Rutes

A PEU

Cap al castell de Milany entre fagedes i balmes
A cavall entre Osona i el Ripollès, hi ha el castell de Milany, aixecat sobre un turó des d’on es domina la plana de Vic i la vall de Vallfogona de Ripollès. Un plaer de ruta.
Text i fotografia: Bego Masdefiol

AMB BICI

Els racons més encisadors de Sant Martí de Tous
Aquesta ruta amb bici ens fa recórrer els indrets naturals i patrimonials amb més atractiu d’aquest municipi de l’Anoia. En coneixem el gorg de la Fou, l’ermita de la Roqueta, el bosc de Gramenet, l’alzina de Cal Gol...
Text i fotografia: Jordi Avellaneda

AMB NENS

El Camí de l’Aigua: la vall de Boí de punta a punta
Per a famílies amb ganes d’aventura, aquesta ruta de 27 km recorre alguns dels paratges més bonics de l’Alta Ribagorça. Com que la fem amb la canalla, la dividim en quatre etapes. Una proposta ideal per iniciar-se en les travesses de muntanya.

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona