0

Revistes

Descobrir

Tardor al Berguedà. Un paradís de boscos a l'abast de tothom

Novembre 2017
48 HORES

Enoturisme i pobles amb història
Els cellers, els nuclis i el paisatge s’alien perquè l’escapada gastronòmica, farcida de patrimoni i natura, sigui inoblidable.
Fem una immersió que ens endinsarà de ple, durantel cap de setmana, en l’essència més autèntica de la DO Terra Alta. En 48 hores seguirem una ruta que ens obrirà les portes de cellers on es guarden tradicions mil·lenàries que els nous coneixements han fet esclatar. En marxarem amb la millor sensació: les ganes de tornar-hi.
Text: Sílvia Berbís | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Romànic ocult a Covet
Una sorpresa medieval al cor del Prepirineu
L’església de Santa Maria de Covet queda fora de les rutes habituals
i fins i tot de les artístiques. És un temple poc conegut, però, en canvi, sempre apareix esmentat en tots els manuals o estudis del romànic català i fins i tot hispànic. Covet, amb la seva notable portalada, constitueix un conjunt artístic veritablement singular, que ara reneix després d’una acurada restauració.
Text i fotografia: Rafael López-Monné

DOSSIER CENTRAL / TARDOR AL BERGUEDÀ

Cap al far de Berga
Pugem fins al santuari de Queralt entre alzinars i fagedes
Generacions senceres de berguedans han coronat la serra de Queralt per arribar al santuari, i ho fan per un camí que ascendeix entre alzines i baixa entre faigs. Ideal per gaudir de l’estació més cromàtica.
Text: Xavi Rosiñol | Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / TARDOR AL BERGUEDÀ

El secret amagat del Pedraforca
Descobrim els arbres monumentals de la vall de Gresolet
Al racó més profund de la muntanya, s’obre una de les fagedes més grans i singulars del Berguedà, un bosc de conte al bell mig del Parc Natural del Cadí-Moixeró. La vall de Gresolet té set arbres monumentals que podem conèixer fàcilment gràcies a una ruta a peu.
Text i fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / TARDOR AL BERGUEDÀ

Entre espadats i conglomerats
Pugem a Salga Aguda, el sostre de la feréstega serra de Picancel
En una ruta circular de 16 km i 1.000 m de desnivell, recorrem una de les serres més feréstegues i desconegudes, la de Picancel, un espai de transició entre l’alt i el baix Berguedà. Una descoberta sorprenent.
Text: Noemí Vilaseca | Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / TARDOR AL BERGUEDÀ

La saviesa del bosc
Ens endinsem en el magnètic tapís forestal del Catllaràs
Sota l’atenta mirada del Sobrepuny, ens situem a Sant Romà de la Clusa i comencem a caminar per la serra del Catllaràs. La ruta ens durà per fagedes i pinedes, i ens aportarà calma i serenor. La tardor és un espectacle màgic. Gaudim-ne.
Text: Marc Casabosch | Fotografia: Sergi Boixader

REPORTATGE

La Banyoles prehistòrica
Els misteris del Parc Neolític de la Draga
Tot i ser més coneguda per la seva riquesa natural, pel seu estany i per les proves esportives que s’hi organitzen, banyoles acull un prodigiós llegat històric. L’assentament lacustre de la draga és una de les mostres del neolític antic més riques del nostre país i ens permet descobrircom vivien els primers pagesos catalans.
Text: Xavi Teixidor | Fotografia: Xevi Fernàndez Güell
Rutes

A PEU

Un altiplà, una llacuna i una vista excepcional
Lo Clot de la Unilla, als termes d’Alguaire i Almenar, és una de les poques llacunes endorreiques que es conserven al sud d’Europa, i és l’epicentre d’un hàbitat imprescindible per a moltes espècies de flora i fauna, especialment els ocells.
Text i fotografia: Jaume Barrull

AMB BICI

Escapada als llogarets bucòlics del baix Vallespir
El baix Vallespir està dominat per la conca de Ceret, entre els Aspres i el roc de Fraussa. Uns paisatges meravellosos que es deixen descobrir a cop de pedal per aquesta ruta circular entre Reiners i Tellet.
Text i fotografia: Jeroni Pérez Faixeda

AMB NENS

Amb la Mediterrània i el Xúquer als nostres peus
Una ascensió agradable coronada per una vista espectacular sobre la mar Mediterrània, la desembocadura del Xúquer i els extensos arrossars de la Ribera. Pel camí, vegetació abundosa, un ou que sembla un ovni, una reserva de cérvols... I, fins i tot, una cova per als més aventurers.
Text i fotografia: Víctor Maceda | Il·lustració: Charuca

RUTA XANASCAT

Entre isards i marmotes, a Planoles
Prepareu-vos per descobrir una ruta circular per la part alta de la vall ripollesa del Rigat perfumada amb regalèssia i esquitxada per ramats que pasturen amb llibertat, i on no és estrany veure isards i sentir el crit de les marmotes!
Text i fotografia: Vanessa Pérez

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona