0

Revistes

Descobrir

Tot Menorca. 25 propostes per gaudir de la reserva de la Biosfera.

Juny 2018
48 HORES

Gavarres, entre els suros i la història
Boscos d'alzines, dòlmens i nuclis i masos d'origen medieval ens esperen al racó més feréstec del Baix Empordà
El massís no és gaire alt. Els seus cims superen, amb penes i dolors, els 500 m d’altitud, però es retallen com un seguit d’onades foscants a l’horitzó llis del Baix Empordà i s’alcen com un mur si arribes de mar a les platges del centre de la Costa Brava. Són 350 km² de suredes, pinedes, alguna castanyeda i moltes rieres. Són també terres de molsa i de maduixes boscanes, de cirerers d’arboç, de grèvol i de bolets.
Text: Judit Pujadó | Il·lustració: Nik Neves

DOSSIER CENTRAL / TOT MENORCA

I l'home va reviscolar la pedra
El reconeixement de la Unesco dinamitza el llegat històric de l'illa
L'interès pel llegat arqueològic, arquitectònic i cultural de Menorca viu un dels seus millors moments, ara que es compleixen 25 anys de la seva declaració com a Reserva de la Biosfera. Aquí destaquem les iniciatives que, amb orgull, recuperen i mostren un patrimoni únic, cabdal a l'hora de rebre el reconeixement de la Unesco.
Text: Maria Coll | Fotografies: Joan Mercadal

DOSSIER CENTRAL / TOT MENORCA

D'aquí, artesanals i deliciosos
El món rural es reivindica amb productes i maneres de fer respectuosos amb l'entorn
Qui vagi a Menorca i no se la ‘mengi’, no en gaudirà del tot. El camp menorquí, un sector econòmic que gestiona el 80% del territori i que és el responsable del paisatge inconfusible en mosaic de l’illa, és un dels pilars de la Reserva de la Biosfera, i s’hi viu més que mai una clara aposta pel respecte a l’entorn i la manufactura artesanal.
Text: Pepa Ferri | Fotografies: Jordi Mercadal

DOSSIER CENTRAL / TOT MENORCA

Un model per al món
Fem balanç dels triomfs i els reptes pendents per conservar un paisatge únic
Fem una volta a Menorca i ens meravellen les cales verges, els camps bellament endreçats i els espais naturals protegits. Dues dècades i mitja després d’esdevenir reserva de la biosfera, repassem les fites que l’illa ha aconseguit i fem front als reptes que han de mantenir viu aquest paisatge magnífic. I us proposem gaudir-ne amb diferents activitats ecoturístiques.
Text: Carles Marquès | Fotografia: Jordi Mercadal

REPORTATGE

Prats florits de l'Alt Pirineu
Camins de mil colors dins el Parc Natural
Rere la bellesa bigarrada dels prats florits del Parc Natural de l'Alt Pirineu s'hi amaga un món de natura, història, saviesa i tradicions. El voleu conèixer?
Text: Núria Garcia Quera | Fotografia: Òscar Rodbag

REPORTATGE

Platges amb història
Un viatge al passat de la Costa Daurada
El Mediterrani ha estat sempre un eficaç transmissor de canvis. Portats per les onades, fenicis, grecs, romans, musulmans van deixar empremta a la fina sorra de la Costa Daurada, una terra beneïda pel clima i la llum.
Text: Oriol Margalef | Fotografia: Rafael López-Monné
Rutes

A PEU

Al Puig Clarà, sobre les aigües de l'estany de Banyoles
Us proposem una de les rutes a peu més estimades pels banyolins: l'ascens al puig Clarà, des d'on es té una perspectiva diferent de l'estany.
Text i fotografia: Quim Fernàndez

AMB BICI

La vall d'Incles, un dels racons més bonics d'Andorra
És un dels paratges naturals més atractius del país. Hi ha encara bordes, i animals que pasturen l'herba fresca dels prats. Fer-la amb bicicleta és tota una experiència deliciosa.
Text i fotografia: Diana Martin

AMB NENS

Terrassa, terra de castells
Amb 395.000 m², el Parc de Vallparadís és el pulmó verd de la cocapital del Vallès Occidental. En recorrem una bona part i aprofitem per visitar-hi la cartoixa i la Seu d'Ègara. Ens hi acompanya el record de la Blanca de Centelles.
Text i fotografia: Laura Pinyol

XANASCAT

Les rouredes humides de Sant Llorenç del Munt
Les rouredes que visitem són un curiós enclavament de vegetació eurosiberiana enmig de l'alzinar que pobla el conjunt de la serra. Una singularitat digna de veure.
Text i fotografia: César Barba

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona