0

Revistes

Cuina

Trucs dels grans xefs

Abril 2017
A la cuina

200 moments estel·lars de la cuina catalana
Havent arribat als dos-cents números del CUINA, volíem fer un homenatge com cal a la gastronomia catalana.

Vam pensar que, entre l'escriptura del Sent Soví i l'obertura de l'Enigma, bé que podríem trobar dos-cents moments gloriosos! I sí, els hem trobat... Però en podrien ser més!

Text: Josep Sucarrats


Per fer boca

Martín Berasategui
Lasarte

Guipuscoà de soca-rel i incondicional de la Reial Societat, ha posat una pica a Barcelona aconseguint que el Lasarte sigui el primer restaurant de la capital catalana a tenir tres estrelles Michelin. Una fita que l'enorgulleix, però no deixa de remarcar que la cuina és un llenguatge universal i que, quan és aquí, se sent català.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Degustació

El setè art gastronòmic
Raül Balam i Carme Ruscadella estrenen menú al moments, al mandarin oriental de Barcelona

Durant gairebé un any - més temps del que preveien al principi -, la cuina del Moments ha proposat un viatge gastronòmic per algunes de les millors cuines del món.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / gastropistes

Dolça temptació
Per als asteques, el cacau era un aliment d'origen diví, i els científics li van otorgar el nom de menjar dels déus.

Divina o no, la xocolata és una de les temptacions gastronòmiques més irresistibles. Us revelem nou maneres de caure-hi.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Plats sense època aptes per a tothom
A l'Atempo, Jordi Cruz recupera clàssics seus i de tota la vida que no passen de moda

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

El món segons Carlo Petrini
Reflexions del fundador de Slow Food al voltant del futur de l'alimentació

Petrini pertany al grup fundador de Slow Food i, des d'aleshores, l'ha liderat i internacionalitzat. Avui el moviment és present a 150 països.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Modernitat ancestral
Nova Zelanda és un país jove i també ho és la seva gastronomia.

Ens en parla Marta Garcia, una catalana que estudia turisme i que fa nou anys que viu a Auckland.

Text: Marta Garcia, doctorand en turisme / Foto: Marta Garcia i Thinkstock

Per fer boca / Gent de mar

"Hem de saber valorar el peix fresc català, pescat el mateix dia"
Jaume Carnicer fa 26 anys que pesca i quatre mesos que presideix la confraria de pescadors de Vilanova i la Geltrú

Fa ben poc que va ser escollit president de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, però fa més de vint-i-sis anys que Jaume Carnicer es va enamorar de la seva professió.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet VS Foodie

Exprés o filtre?
Foto: Enrique Marco

A la cuina / Dit i fet

Crema d'espàrrecs i tomàquets secs
Foto: Becky Lawton / Recepta: Adrian Geralnik

A la cuina

Menú d'abril
La primavera ja ha esclatat amb tota l'esplendor i la llum del mes de les flors.

I la cuina també s'omple de color i alegria amb productes frescos i saborosos que ens permeten elaborar plats refrescants, lleugers i gourmets. Francesc MUrgadas ens proposa quatre receptes senzilles i alhora molt apetitoses, per gaudir cuinant-les, però també menjant-nos-les.

Recepta: Francesc Murgades / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina

Trucs dels grans xefs
Albert Adrià, Joan Roca, Carme Ruscadella, Eduard Xatruck, Carles Tejedor, Jordi Butrón

La cuina del país ha protagonitzat, els darrers 20 anys, una autèntica revolució, que han coprotagonitzat noms il·lustres com Adrià, Ruscadella o Roca.

Text: Manel Guirado / Receptes i cuina: Stéphane Poussardin / Foto: Becky Lawton / Il·lustracions: Nik Neves

A la cuina

Escabetx
Com en tants d'altres casos, la necessitat es va convertir en una virtut.

Perquè, originalment, no escabetxàvem per gust, sinó com a recurs per conservar el peix. I diu que els catalans vam donar-li valor culinari: per això no només ho apliquem al peix. En quin lloc quedaria, sinó, el conill en escabetx?

Text: Ferran Caldés / Recepta i foto: Food photo i Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina / Espai del peix

Bis farcit amb salsa de formatge
Foto: Enrique Marco

A la cuina / El xef a casa

Un pastís per al número 200
Amb el número que teniu a la mà, arribem als 200 CUINA.

Ho hem volgut celebtrar d'una manera especial: l'equip de redacció hem cuinat un pastís amb Pep Nogué a la Foodieteca.

Recepta i cuina: Pep Nogué / Foto: Enrique Marco

 

Pèsols
Per a uns són el caviar verd, per a altres, les perles de la primavera

Els pèsols són un llegum d'estacionalitat marcada que protagonitzen una cuina de producte amb una intervenció mínima als fogons.

Text: Carme Melià / Receptes: Pol Leiva / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

A la cuina / Master Class

Germinats
Més valor proteic i més vitamines.

Són dos dels beneficis principals dels germinats, és a dir, grans o llavors posars en contacte amb aigua, calor i oxigen. N'hi ha moltíssims, però tots s'han de consumir frescos i ben nets.

Recepta i cuina: Carme Ruscadella / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Plaers saludables

Fruita seca
La fruita seca és un tresor de la naturalesa: mengeu-ne cada dia, però només un grapat, just la quantitat que us cap al puny tancat de la mà.

És ideal prendre'n després de fer esport i és molt adequada per a estudiants, vegetarians, gent gran, nens i persones amb estrenyiment o colesterol. Eviteu, però, la fruita seca fregida i la que porta sal. Trieu l'ecològica!

Text: Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Roses, dracs i dolços
Dracs de pistatxo i trufes de rosa.

El nostre pastisser celebra el seu sant - moltes felicitats! - i el del patró de Catalunya amb tres postres que ens enamoren. Llegiu entre les línies de les receptes per tastar les flors més dolces i els dracs més romàntics d'aquesta diada.

Foto: Becky Lawton

A la cuina / Alimentar l'ànima

Quaresma
Amb el Dimecres de Cendra s'enceta un període de quaranta dies que els catòlics dediquen a preparar la Pasqua, la mort i la resurrecció de Jesús.

En aquest context entra en joc el bacallà salat, que, a partir del segle XVI, proveïa de peuix barat els mercats catalans.

Text: Sergi Martín

Al celler / Enoturisme

Ruta turística de tast de vins al Masnou
Un itinerari pels racons més sorprenents de la vila amb degustació DO Alella.

Text: Redacció

Al celler / Tria de tres

Una tria per a joves amb ganes de descobrir el vi
Tres blancs gens clàssics que poden interessar a un públic que viu allunyat del món vinícola.

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Ti' Punch, quan el Carib beu en francès
En Crioll, vol dir 'petit ponx': un diminutiu desenfadat per a un còctel espectacular.

"És un còctel popular, gens propi de bars estirats. I, fins i tot, es beu a temperatura ambient".

Text: Mar Calpena / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost / Descobertes

Formatges amb accent francès
La fromagerie, una tria acurada dels millors productes artesans.

Text: Carme Melià / Foto: Marc Ensenyat


Al rebost

Sucre
Amb moderació

El sucre ens endolceix la vida i ens és necessari, però... Compte!, l'hem de consumir amb moderació i no oblidar que hi ha molts productes processats que porten sucre sense que ho sapiguem. Preneu-ne amb mesura i, si és possible, busqueu altres alternatives més saludables!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Sàpiens Publicacions . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona